Chronic Obstructive Pulmonary Disease

Door COPD kost ademhalen soms veel energie. Om met COPD te sporten klinkt daarom niet altijd aantrekkelijk. Toch kan het juist enorm lonen om te blijven bewegen. In het begin zult u wat benauwder zijn, maar na verloop van tijd zult u zien dat u een betere conditie krijgt en u minder vatbaar bent voor een longaanval. Het is niet makkelijk, maar wij helpen u graag op weg!

Onze therapeuten zijn aan gesloten bij het Chronisch ZorgNetwerk.

Wat is COPD?

De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het is een chronische longziekte waarbij een vernauwing van de luchtwegen plaatsvindt. Mensen met COPD zijn sneller kortademig dan leeftijdsgenoten. Het kost hierdoor lichamelijke inspanning extra energie. De benauwdheid gaat samen met veel hoesten en vermoeidheid.

Fysiotherapie help bij bewegen

Juist voor mensen met COPD is het belangrijk om te blijven bewegen. Hiermee worden symptomen als kortademigheid tegengegaan en zorgt u ervoor dat uw conditie niet verslechtert. Na een intakegesprek met uw fysiotherapeut wordt er gekeken naar uw huidige conditie en uw niveau van bewegen. Op basis van deze uitkomsten maken we met u een beweegprogramma op maat waarmee u onder begeleiding van onze fysiotherapeuten en bewegingsagogen zult oefenen.

Wilt u ook weer meer kunnen bewegen? Wacht niet en maak een afspraak met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten!

  • longklachten nemen af
  • meer grip op uw kortademigheid betere conditie
  • meer energie sterkere botten beter slapen
  • sneller herstel van griep of verkoudheid kleinere kans op een longaanval