COVID-19 herstelzorg

Fysiotherapie na COVID-19

Cure+ biedt een revalidatietraject aan dat speciaal gemaakt is voor mensen die klachten ervaren na een besmetting met COVID-19.

COVID-19 kan zorgen voor verminderde kracht en conditie. Ook kunt u er kortademig en benauwd van worden. Andere veelgehoorde klachten zijn een futloos gevoel of weinig tot geen energie. Deze klachten kunnen nog lang aanhouden. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk aan uw herstel te werken. In samenwerking met de huisarts en een gespecialiseerde fysiotherapeut stellen wij een persoonlijk revalidatietraject voor u op. Cure+ heeft gespecialiseerde zorgverleners in dienst met ervaring in het revalideren van longpatiënten. Onze fysiotherapeuten en ergotherapeuten werken nauw samen met artsen en wij werken volgens de laatste richtlijnen. Wilt u meer informatie? Bel 010-3072004.

Fysiotherapie na COVID-19

Het herstel van COVID-19 kan lang duren, klachten die u kunt ervaren tijdens het herstel zijn:

– Verminderde longcapaciteit
– Verminderde kracht ademhalingsspieren
– Verzwakte spieren door lang niet bewegen
– Verminderde conditie
– Pijn en/ of stijfheid van de gewrichten
– Vermoeid gevoel
– Problemen met de dagelijkse handelingen
– Depressie en /of angstgevoelens
– Posttraumatisch stresssyndroom
– Spierpijn

Fysiotherapie kan helpen kracht en conditie te verbeteren. De fysiotherapeut kan u ondersteunen en helpen met het leren omgaan met de gevolgen van COVID-19. U gaat samen aan de slag om uw conditie en kracht te verbeteren en minder moe te worden. De therapeuten van Cure+  beschikken over actuele kennis en volgen de richtlijnen van het Chronisch Zorgnet. Wij geloven in samenwerken met andere disciplines om u zo goed mogelijk te helpen. Zo werken wij samen met de huisarts, ergotherapeut, (psychosomatisch) fysiotherapeut en diëtist om u zo goed mogelijk te begeleiden.

 

Melvin (51): “Blij dat ik het traject mag volgen bij jullie. Deskundig en geduldig. Uiteraard ben ik degene die het moet oppakken. Professionele begeleiding”.

Onze ergotherapeuten zullen u helpen met meer structuur te krijgen in uw dagelijkse leven en daardoor minder vermoeidheid te ervaren. Onze fysiotherapeuten zullen u helpen door middel van ademhalingsoefeningen om zo weer meer energie te krijgen.

 

Vergoeding
Wanneer u niet meer besmettelijk bent en nog klachten ervaart is het voor de revalidatie én vergoeding voor fysiotherapie belangrijk om snel te starten. Voor paramedische herstelzorg die is gestart op of na 1 november 2020, geldt dat er een periode van maximaal vier maanden mag zitten tussen het einde van het acute infectiestadium van de COVID-19 en het moment van verwijzing. Na verwijzing moet de 1e behandelsessie binnen één maand plaats vinden.

Van de zorgverzekeraar krijgt u maximaal 50 behandelingen binnen een periode van maximaal 6 maanden. De behandelingen worden vergoed vanuit de basiszorg. Dat betekent dat ze eerst worden vergoed uit het eigen risico. De overige behandelingen worden volledig vergoed én behoudt u de fysiotherapiebehandelingen vanuit de aanvullende verzekering.

Thuis of praktijk
Na verwijzing van een specialist of huisarts kunt u telefonisch een afspraak bij ons maken. Er wordt een intakegesprek gepland en een individueel behandelprogramma gemaakt. Als u niet mobiel genoeg bent om naar de praktijk te komen onze specialisten graag bij u thuis om u te helpen revalideren.

U kunt terecht op een van deze 12 locaties

GC Laan op Zuid

adres & openingstijden

OCA Rotterdam

adres & openingstijden

Locatie Eudokiaplein

adres & openingstijden

Praktijk Den Duijf

adres & openingstijden

Locatie Spijkenisse

adres & openingstijden

GC Katendrecht

adres & openingstijden

GC Afrikaanderwijk

adres & openingstijden

Locatie Barendrecht

adres & openingstijden

Locatie Vlaardingen

adres & openingstijden

Locatie Feijenoord

adres & openingstijden