Bij Cure+ kunt u terecht voor het nauwkeurig aanmeten en bestellen van een kous die bij u past.

Heeft u last van vermoeide en opgezwollen armen of benen? Dan kunnen elastische steunkousen uitkomst bieden. Bij Cure+ kunt u terecht voor het nauwkeurig aanmeten en bestellen van een kous die bij u past.

Wanneer steunkousen?

Oorzaken als spataderen, hart- en vaatproblemen, trombose, zwangerschap, een operatie, ongeval of bestraling kan ervoor zorgen dat vocht zich ophoopt (oedeem) met als gevolg vermoeide en opgezwollen armen en benen. De therapeutisch elastische kousen – in de volksmond ook wel ‘steunkousen’ genoemd – geven een uitwendige druk op de ledematen waardoor de vochtafvoer gestimuleerd wordt, dit geeft al snel verlichting.

Steunkousen advies van de ergotherapeut

De ergotherapeut kan u advies geven over het gebruik (voornamelijk aan- en uittrekken) van de steunkousen. Er zijn veel hulpmiddelen op de markt gebracht om hierbij te helpen. Samen met de ergotherapeut wordt bekeken welk hulpmiddel in uw situatie uitkomst biedt. Zowel de elastische kousen als het aan- en uittrekhulpmiddel wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed middels de basisverzekering.

Maak een afspraak voor een intakegesprek. Voor het aanmeten van steunkousen heeft u een verwijsbrief nodig van een huisarts of medisch specialist. Een week nadat u de kousen heeft ontvangen wordt gekeken naar hoe de kousen tot dan toe bevallen en of u nog steeds klachten heeft. Op basis van evaluatie worden de kousen waar nodig aangepast of wordt een vervolg-afspraak met een ergotherapeut ingepland.