Cure+ is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet en heeft daarom veel ervaring bij de begeleiding van patiënten met etalagebenen. Etalagebenen ontstaan wanneer een slagader in het been vernauwd is. Dit kan pijn veroorzaken in het been. Door meer te bewegen, gezond te eten en te stoppen met roken kunnen deze klachten afnemen. Cure+ kunt u hierbij begeleiden om dit gemakkelijker voor elkaar te krijgen.

Etalagebenen worden meestal het best behandeld met beweegtherapie en leefstijlbegeleiding. Bij de beweegtherapie wordt er naar een grotere loopafstand toe getraind en in het algemeen meer bewogen. De leefstijlbegeleiding maakt de beweegtherapie effectiever en is onderdeel van de behandeling. Samen met de therapeut stelt u een doel wat u wilt bereiken. Daarna wordt er gekeken hoe dit doel kan worden bereikt. De beweegtherapie en leefstijlbegeleiding duurt 12 maanden. In de eerste periode van de beweegtherapie wordt er samen met de therapeut getraind (dit kan bijvoorbeeld drie keer per week zijn) en verder in de therapie wordt er steeds meer zelfstandig getraind. Hoe veel trainingen er worden gedaan, wordt met u in overleg bepaald. Gelijktijdig krijgt u ook leefstijlbegeleiding om u te ondersteunen bij het aanpassen van uw leefstijl, zodat klachten van etalagebenen te verminderen.

De therapie start met een meting om te zien hoe ver u kunt lopen. Elke drie maanden wordt deze meting herhaald. Zo kunt u kunt zien hoeveel u vooruit gaat. U werkt ernaartoe om de doelen te behalen die er samen zijn vastgesteld en u zult na de therapie wat verder kunnen lopen dan voor de therapie. Daarnaast heeft de therapie ook een positieve invloed op uw hart, longen, bloeddruk, cholesterol en uw bloedsuiker.

 

Vergoedingen

U heeft voor deze beweegtherapie een verwijzing nodig van de specialist en/of huisarts. Gedurende 12 maanden krijgt u 37 behandelingen vergoed uit het basispakket. Heeft u al eerder therapie gehad voor etalagebenen? Dan moeten we nazoeken hoeveel behandelingen u precies vergoed krijgt.