Lage rugklachten

Wat te doen bij lage rugpijn?

Misschien heeft u er wel eens last van, net zoals vele anderen met u: lage rugpijn. Pijn onderin de rug, tussen de onderste ribben en de billen. Soms straalt de pijn uit naar de billen of één of beide bovenbenen. De pijn kan plotseling ontstaan (erin schieten) of geleidelijk. Bewegen of zitten gaat lastig en uit bed komen voelt als een hele opgave. Meestal gaat lage rugpijn vanzelf over. Bij de een is de pijn binnen enkele dagen over, bij anderen duurt het enkele weken. Bij de meeste mensen is de rugpijn na één of twee maanden verdwenen.

Onze manuele therapeut kan u helpen met een behandeling waar de focus ligt op de beweging van de wervelkolom. Vaak behandelen onze therapeuten in combinatie met een ergotherapeut. Een ergotherapeut kan uw dagelijks handelen precies in kaart brengen om te kijken of het probleem daar in terug te vinden is. Samen met u, uw fysiotherapeut en de ergotherapeut wordt er gezocht naar de beste oplossing. Op deze manier kunnen (terugkerende) klachten voorkomen worden.

Tips! 

  • Blijf vooral bewegen. Ga door met uw dagelijkse bezigheden, ook al doet het pijn.
  • Vermijd lang achter elkaar in dezelfde houding zitten of staan.
  • Blijf in conditie door regelmatig te wandelen, fietsen of zwemmen.
  • Neem tijd voor ontspanning. Te veel of langdurige stress zorgt voor een slechte conditie en gespannen houding wat de kans op rugklachten vergroot.