Valpreventie

Verklein de kans op vallen. Speciaal voor ouderen.

Bent u al (meerdere malen) gevallen? Of bent u bang om te vallen? Dan is het valpreventie-traject misschien iets voor u. U krijgt informatie over vallen, opstaan als u gevallen bent en oefeningen op het gebied van kracht en balans om de kans op vallen te verkleinen. Ook wordt er buiten geoefend in verkeerssituaties, drukte en op verschillende ondergronden.

De ergotherapeut beoordeelt de thuissituatie op val-gevaarlijke plekken en regelt eventueel aanpassingen in de woning zodat de kans op vallen in huis kleiner wordt.

Wilt u meer weten over dit traject dan kunt u deelnemen aan een van onze informatiemiddagen of neem direct contact op via 010-3072004 of per mail: info@cureplus.nl.

De voordelen op een rij:

  • Krijg inzicht in de oorzaken en gevaren van vallen.
  • Leer veilig vallen en opstaan.
  • Verbeter uw looppatroon.
  • Verbeter spierkracht en evenwicht.
  • Advies voor aanpassingen waardoor het valrisico wordt verminderd.
  • Vervolgtraject op maat met fysiotherapeut, ergotherapeut en bewegingsagoog.

Maak een afspraak bij een van onze praktijken

Locatie Bergweg

adres & openingstijden

Praktijk Den Duijf

adres & openingstijden

Locatie Spijkenisse

adres & openingstijden

GC Katendrecht

adres & openingstijden

GC Afrikaanderwijk

adres & openingstijden

GC Nieuwe Westen

adres & openingstijden

Centrum Vrouw Centraal

adres & openingstijden

Locatie Centrum

adres & openingstijden

Locatie Barendrecht

adres & openingstijden

Locatie Vlaardingen

adres & openingstijden

GC ’t Slag

adres & openingstijden

Locatie Feijenoord

adres & openingstijden

GC Laan op Zuid

adres & openingstijden

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beste allen,

Aan de hand van het door de overheid gevoerde beleid omtrent COVID-19 (corona) hebben wij als Cure+ de volgende maatregelen genomen:

Wij verplichten onze therapeuten thuis te blijven bij de minste symptomen van het virus. Wij gaan daarin verder dan de RIVM richtlijnen om uw gezondheid en die van onze collega’s te borgen.

Bij verkoudheidsklachten: hoesten, niezen of koorts willen we u vragen uw afspraak af te zeggen. Er worden geen kosten in rekening gebracht. Graag verzoeken we u de afspraak tijdig af te zeggen. 

We bieden de mogelijkheid om de behandeling (waar mogelijk) telefonisch voort te zetten. Mocht u revalideren of op welke manier dan ook in beweging willen blijven dan stelt uw therapeut een trainingsprogramma voor u op.

Om de kans op besmetting binnen de praktijk zo klein mogelijk te houden, reinigen wij na iedere patiënt de behandelbank en de deurklinken.

Wij geven geen handen meer.

Uw fysiotherapeut opent en sluit de deuren van de behandelruimte.

Let op: ook bij een milde verkoudheid vragen we u dus de afspraak af te zeggen. Onze therapeuten gaan ook niet aan het werk met deze klachten.

Wij vragen om begrip voor de situatie.

Vriendelijke groet,
Samuel Schampers

Bij Cure+ doen wij er alles aan u zo snel mogelijk van uw klacht af te helpen. Onder Cure+ vallen diverse praktijken die gespecialiseerd zijn in de beste zorg voor lichaam en beweging in de regio Rijnmond. In al onze praktijken staat de patiënt centraal en werken we alleen met de beste specialisten om zorg te bieden van de hoogste kwaliteit. Klik hieronder door om meer te lezen over uw klacht, over onze praktijken en onze medewerkers of maak vandaag nog een afspraak bij een locatie bij u in de buurt.