De beste blessurepreventie

Knie- en enkelklachten zijn veelvoorkomende blessures. Ze kunnen een behoorlijke impact hebben op het leven en dan vooral bij het sporten. Als het gewricht niet goed werkt kunnen er vervelende klachten ontstaan zoals ontsteking aan de knieschijf en kniebanden

Knieblessure door verkeerde coördinatie
Een verkeerde coördinatie van het kniegewricht vergroot de kans op het ontstaan van ernstige  blessures. Zo kunnen de voorste kruisbanden afscheuren. Het revalidatieperiode na een blessure aan de voorste kruisbanden neemt gemiddeld negen tot twaalf maanden in beslag. Slechts 45% van de sporters keert na revalidatieweer terug op het oorspronkelijke (sport)niveau.

Oorzaken hiervan kunnen zijn:

  • Verminderde spierkracht.
  • Knieletsel uit het verleden.
  • Problemen aan bekken, heup of enkel.

Een knieblessure voorkomen
Bij Cure+ is het mogelijk om een uitgebreide analyse te maken van het functioneren van jouw knie. Zo wordt in kaart gebracht of er een blessure zou kunnen ontstaan en waar dat zou gebeuren. De fysiotherapeut maakt video-opnames om nauwkeurig te beoordelen waar de pijnpunten zitten. Daarna ontvang je een rapportage met advies en oefeningen voorbij dagelijkse bewegingen, trainingen of wedstrijden en bij revalidatie van een blessure.

Zowel sporters als trainers, bestuurders, fysiotherapeuten en verzorgers van verenigingen maken gebruik van blessurepreventie om blessures aan de knie en/of kniebanden bij sporters te voorkomen. Het risico wordt verminderd met 46% tot 98%!