Beweegprogramma

Sport voor 3 maanden, twee keer per week één uur onder begeleiding

Wanneer het beweegprogramma?*
• Bij overgewicht en obesitas
• Leren bewegen met COPD
• Diabetes mellitus
• Hart- en vaatziekten
• Als revalidatie na een operatie
• Als onderdeel van uw fysiotherapiebehandeling

Hoe ziet het beweegprogramma er uit?

Intakegesprek: Maak een afspraak met de fysiotherapeut voor een intakegesprek. Tijdens de intake brengt de fysiotherapeut door middel van verschillende tests de huidige situatie in kaart, passend bij uw trainingsdoelen. Dat kunnen fysieke aspecten zijn als conditie, maximale kracht of vetpercentage, maar ook psychische aspecten zoals spanningen, stress of onzekerheid.

Beweegprogramma: Drie maanden, twee keer één uur per week werken aan uw op maat gemaakte programma met cardio- en krachttraining in onze oefenzalen.

Tussentijdse evaluatie: Halverwege vindt er een evaluatie plaats met uw fysiotherapeut. Dezelfde tests als bij de intake zullen uitwijzen wat uw vooruitgang en huidige status is. Aan de hand van de uitkomsten en uw bevindingen wordt het programma voor de volgende zes weken bijgesteld.

Vind een sport die bij u past: In het tweede deel van het beweegprogramma focussen we ons ook op wat gaat u doen ná deze drie maanden. Om ervoor te zorgen dat uw goede beweegritme niet stilvalt gaan wij samen met onze partners op zoek naar een vorm van bewegen die bij u past.


*neem contact op met uw zorgverzekering of in aanmerking komt voor een beweegprogramma, verwijzing van de huisarts of specialist is nodig.