Beweegprogramma

Sport voor 3 maanden, twee keer per week onder begeleiding

U komt in aanmerking voor een beweegprogramma bij ons als uw zorgverzekering deze vergoed. We hebben hiervoor ook een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

*Voor wie is de vergoeding?

  • Voor mensen met diabetes type 2
  • met reuma (wij gebruiken de definitie van reuma zoals ReumaNederland die heeft bepaald)
  • met revalidatie na hartfalen
  • met COPD stadium I of II
  • die kanker hebben of hebben gehad en daarvan aan het herstellen zijn
  • met osteoporose

*Het kan per zorgverzekeraar verschillen welke beweegprogramma’s er vergoed kunnen worden. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te kijken welke vergoedingen er voor u van toepassing zijn.

Hoe ziet het beweegprogramma er uit?

Intakegesprek: Maak een afspraak met de fysiotherapeut voor een intakegesprek. Tijdens de intake brengt de fysiotherapeut door middel van verschillende tests de huidige situatie in kaart, passend bij uw trainingsdoelen. Dat kunnen fysieke aspecten zijn als conditie, maximale kracht of vetpercentage, maar ook psychische aspecten zoals spanningen, stress of onzekerheid.

Beweegprogramma: Drie maanden, twee keer per week werken aan uw op maat gemaakte programma met cardio- en krachttraining in onze oefenzalen.

Tussentijdse evaluatie: Halverwege vindt er een evaluatie plaats met uw fysiotherapeut. Dezelfde tests als bij de intake zullen uitwijzen wat uw vooruitgang en huidige status is. Aan de hand van de uitkomsten en uw bevindingen wordt het programma voor de volgende zes weken bijgesteld.

Vind een sport die bij u past: In het tweede deel van het beweegprogramma focussen we ons ook op wat u kunt doen ná deze drie maanden. Om ervoor te zorgen dat uw goede beweegritme niet stilvalt gaan wij samen met onze partners op zoek naar een vorm van bewegen die bij u past.