Kinderoefentherapie

Spelenderwijs leren wat gezond bewegen is

Kinderoefentherapie is een specialisatie van de Oefentherapie Cesar en Mensendieck. Klimmen, springen en een bal gooien zijn belangrijke vaardigheden voor kinderen. Dit geldt ook voor knippen, knutselen en schrijven. Soms blijven kinderen zonder duidelijke reden achter op leeftijdsgenootjes. 

De Kinderoefentherapeut
De kinderoefentherapeut observeert, onderzoekt en behandelt maar geeft ook voorlichting en advies. Na een intake volgt een uitgebreider onderzoek waarbij de mensen in de omgeving van het kind (ouders, leerkracht, huisarts, kinderfysiotherapeut) actief betrokken worden. Samen wordt er een behandelplan opgesteld waarin gefaseerd wordt gewerkt aan de spieren, evenwicht en aan de grove en fijne motoriek.

Het doel van de behandeling is om kinderen spelenderwijs (weer) te leren wat gezond bewegen is. Met als resultaat optimale ontwikkeling van het bewegen en het vertrouwen in het uitvoeren van vaardigheden.

Zorgplan Motoriek
De kinderoefentherapeuten van Cure+ zijn nauw betrokken bij het Zorgplan Motoriek waarbij nauw samengewerkt wordt met 42 scholen in Rotterdam. Dit zorgplan richt zich op de motorische ontwikkeling van kleuters en op de bijscholing en advisering van (gym)leerkrachten die hier op school verantwoordelijk voor zijn. In de jaren van klimmen, klauteren, rennen en springen vindt de basis van de motorische ontwikkeling plaats, elk kind op zijn eigen manier en niveau. Niet elk kind ontwikkelt zich moeiteloos. In een klas met 30 kinderen zijn er gemiddeld 4 à 5 onhandig of achter in de motorische ontwikkeling. Niet elk kind zal direct  een achterstand oplopen, maar extra aandacht op het probleemgebied door de leerkracht kan in een vroeg stadium al veel problemen oplossen. Zorgplan Motoriek geeft gestructureerd extra aandacht aan het bewegen in deze leeftijd en wordt aangeboden door Scoor (Specialistisch Centrum Onderwijsondersteuning Rotterdam).

Maak een afspraak bij een van onze praktijken

Locatie Bergweg

adres & openingstijden

Praktijk Den Duijf

adres & openingstijden

Locatie Spijkenisse

adres & openingstijden

GC Katendrecht

adres & openingstijden

GC Afrikaanderwijk

adres & openingstijden

GC Nieuwe Westen

adres & openingstijden

Centrum Vrouw Centraal

adres & openingstijden

Locatie Centrum

adres & openingstijden

Locatie Barendrecht

adres & openingstijden

Locatie Vlaardingen

adres & openingstijden

GC ’t Slag

adres & openingstijden

Locatie Feijenoord

adres & openingstijden

GC Laan op Zuid

adres & openingstijden

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beste allen,

Aan de hand van het huidige beleid omtrent COVID-19 (corona) vanuit de overheid hebben wij als Cure+ besloten om vanaf dinsdag 28 april 2020 onze praktijklocaties weer te openen voor fysieke behandelingen die noodzakelijk zijn.

Het is van groot belang voor het Nederlandse zorgstelsel dat de conditie van onze patiënten niet verder verslechtert. Zo wordt vanaf heden per patiënt eerst telefonisch beoordeeld of deze een fysieke behandeling nodig heeft en kan ontvangen bij Cure+.

Lees meer over ons beleid en maak kennis met ons gratis e-health-programma. Samen komen we deze crisis door!

Vriendelijke groet,
Samuel Schampers
Directeur Cure+

Bij Cure+ doen wij er alles aan u zo snel mogelijk van uw klacht af te helpen. Onder Cure+ vallen diverse praktijken die gespecialiseerd zijn in de beste zorg voor lichaam en beweging in de regio Rijnmond. In al onze praktijken staat de patiënt centraal en werken we alleen met de beste specialisten om zorg te bieden van de hoogste kwaliteit. Klik hieronder door om meer te lezen over uw klacht, over onze praktijken en onze medewerkers of maak vandaag nog een afspraak bij een locatie bij u in de buurt.